Op deze pagina vind je informatie speciaal voor als je gecoacht wordt of gaat worden. Hieronder staan de uitgangspunten die we gebruiken in het coachingstraject. De afgelopen jaren hebben deze uitgangspunten ervoor gezorgd dat mensen opnieuw hun zelfstandigheid en vertrouwen in de toekomst terugvonden!
1. De coach is je luisterend oor en je gesprekspartner
Over het algemeen zul je elke week een afspraak hebben met je coach. Tijdens die bijeenkomsten is het mogelijk om alles te bespreken wat je bezighoudt. In de eerste gesprekken met je coach maak je ook duidelijk wat jouw hulpvraag is; dus waarmee je geholpen wilt worden door je coach. Daarmee komen we bij het tweede uitgangspunt:
2. Jouw hulpvraag is leidend voor de coaching
Jij bepaalt wat je doelen zijn voor het coachingstraject. Dat kan voor iedereen anders zijn. Wel gaan we ervan uit dat de doelen uiteindelijk leiden tot zelfstandigheid. Soms betekent dat dat je op zoek gaat naar werk, in een ander geval kan het gaan om het opnieuw opbouwen van een sociaal netwerk. Vervolgens bekijk je samen met je coach hoe je deze doelen kunt bereiken.
3. Er is sprake van gelijkwaardigheid tussen jou en je coach
Dat jij gecoacht wordt door een coach wil niet zeggen dat je coach beter is dan jij. Iedereen heeft kwaliteiten, alleen heb je soms een duwtje in de rug nodig om die kwaliteiten in te zetten. Zie je coach als dat duwtje. Maar het is belangrijk om het volgende uitgangspunt in het achterhoofd te houden:
4. Je hebt een eigen verantwoordelijkheid
Je coach helpt je om een stap te zetten, maar jij bent uiteindelijk degene die de stap zet. Wel staat je coach naast je gedurende elke stap die je zet.
Benieuwd hoe een coach jou kan helpen?
Bel ons gerust voor een gesprek, we horen graag. je verhaal.